Credincioșii ucraineni i-au scris președintelui Poroșenko că sunt „iubitorii Rusiei Kiev-Ucraina”

Membrii Parohiei Bisericii Nașterii Domnului din satul Kurilovka din provincia Dnipropetrovsk au trimis scrisori unor oficiali, inclusiv președintelui ucrainean Petro Poroșenko, în apărarea Preafericitului Părinte Onufrie al Kievului și al întregii Ucraina și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Canonice, informează site-ul ucrainean Vesti .
„Vă adresăm apeluri, astfel încât să înțelegeți preocupările noastre față de starea spirituală a cetățenilor Ucrainei, a tuturor oamenilor, întrucât nu suntem provocatori religioși sau politici, nu suntem o cincea „coloană” sau agenți ai Kremlinului „, așa cum a devenit o modă la politicienii de rang înalt din Ucraina, atunci când se referă la credincioșii Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, al cărei conducător este în prezent Preafericitul Părinte Mitropolit Onufrie, pentru a înfricoșa întreaga lume”, se scrie în scrisoare .
„Am crescut în cultura sud-estică a Ucrainei și nu am simțit nevoia în zona noastră, în provincia noastră sau în provinciile vecine din sud, sud-est și în zona Ucrainei centrale, de „Patriarhia de la Kiev ” sau acum pentru „Biserica locală”, a cărei creație a fost decisă de autoritățile statului și de membrii „Patriarhiei de la Kiev”, dar nu de noi „, scriu enoriașii.
În plus, credincioșii evlavioși se întreabă ce rău fac Ucrainei ca ucraineni loiali și creștini ortodocși devotați .
„Ce rău facem noi, cetățenilor ucraineni, rugându-ne pentru armată și autorități, pentru pace și prosperitate în bisericile, pe care am început să le ridicăm și intenționăm să le construim în viitor? Construim propriile noastre biserici cu fonduri proprii, cu propriile noastre burse și salariile mici, din pensii și donații de la credincioșii din întreaga lume – care este crima noastră în fața statului? Doar prin faptul că ne considerăm a fi ca atare și nu putem fi altfel în credința noastră, în istoria noastră, în memoria noastră, în cele din urmă? Trebuie să fim anihilați pentru asta?  Da, Biserica noastră, Biserica ortodoxă ucraineană condusă de Preafericitul Părinte Mitropolit Onufrie, face parte din Ortodoxia universală prin Biserica Ortodoxă Rusă, a cincea în dipticele Bisericii Ortodoxe mondiale – care este crima noastră?
Sau este crima noastră că nu avem război în principiu, fizic sau religios „, se întreabă credincioșii.
„Vom rămâne în Biserica noastră, indiferent de ce legi absurde adoptă autoritățile statului, încălcând categoric constituția Ucrainei, indiferent de modul în care ei se străduiesc să ne fure bisericile noastre sau să terorizeze preoții și credincioșii noștri. Vă rugăm să calmați emoțiile politicienilor și ale oficialilor zeloși în adoptarea pe furiș a unor legi rapide îndreptate împotriva conștiinței umane, pentru a preveni și a nu permite confiscarea comunităților noastre de naționaliști hiperactivi! Noi am fost și vom fi ceea ce suntem – credincioși în Hristos și iubitori ai Rus-Ucrainei din Kiev „, scriu în concluzie, enoriașii .
image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)