După ce a acceptat schismaticii, caterisiții, anatematizații, nechemații și criminalii din Ucraina, Patriarhia Constantinopolului s-a izolat în întreaga lume ortodoxă.
Până în prezent, șapte dintre Bisericile Ortodoxe din totalul de paisprezece recunoscute universal, și anume, Bisericile din Rusia, Antiohia, Ierusalim, Serbia, Polonia, Cipru, Cehia și Tările Slovace au condamnat fără drept de apel acțiunile Constantinopolului. Biserica Bulgariei de asemenea, iar mai mulți episcopi ai bisericilor din Georgia și Grecia s-au pronunțat deja împotriva Constantinopolului, precum și Mitropolitul Kallistos (Ware). Doar bisericile din România, Alexandria și Albania rămân în mod ciudat tăcute, păstrând distanța față de această problemă.
Deci, încă pare a fi treisprezece la unu în Biserica Ortodoxă Mondială. Între timp, la Moscova, Biserica Rusă pregătește pentru luna februarie o întâlnire interortodoxă având drept tema această problemă. Ce să fac? Primul lucru care trebuie admis este că întreaga situație a apărut din cauza implicării în geopolitică a episcopilor Constantinopolului, căutând puterea și banii în loc de Împărăția lui Dumnezeu, care trebuia căutată mai întâi.
Nesupunerea lor flagrantă față de cuvintele lui Hristos din Evanghelii a condus la neascultarea lor față de canoane și, prin urmare, la scindare. Soluția trebuie să vizeze cu siguranță, întoarcerea la Evanghelii și la Canoanele Apostolice, în timpul Bisericii dinaintea Constantinopolului, cea de la Ierusalim.
Poziția și rolul trecut al Patriarhiei Constantinopolului în Biserică nu a existat niciodată din motive seculare începând cu secolul al IV-lea, pentru că acel oraș era atunci capitala Imperiului Roman. Și a fost trădat mai târziu și totul s-a încheiat într-un mod nemilos în 1453.
Din moment ce Constantinopolul nu a fost de mult timp un oraș ortodox sau capitala a ceva, să ne întoarcem la realitate. Deoarece Constantinopolul nu are relevanță și a fost asa de peste 550 de ani, Biserica astăzi ar trebui să se întoarcă cu siguranță la spiritul Ierusalimului, care este izvorul Constantinopolului și chiar a tuturor patriarhiilor, a tuturor sinoadelor și a toată succesiunea apostolică. Dacă se face acest lucru, atunci putem spera să vedem, în loc de o politică naționalistă, unitatea, sfințenia, catolicitatea și apostolicitatea Bisericii Ortodoxe Mondiale, noi ne rugăm pentru acest lucru, Duhului Sfânt, care inspiră pe profeți și pe Noul Ierusalim.
https://orthodoxologie.blogspot.com/2019/02/pere-andrew-phillips-le-phanar-toujours.html
Vă recomandăm și
Rugăciunea comună peste noapte la Vatican la care participă ereticul Papă Francisc, pseudopatriarhul Bartolomeu și alte ordine religioase
Viziuni profetice: După al treilea război mondial
Vizita Patriarhului eretic Bartolomeu în Spania, la Catedrala din Almudena Madrid, pentru consolidarea relațiilor dintre lumea ortodoxă și cea catolică
„Biserica noastră arde din o mie de părți”
Vraja “Eris”, noua minciună referitoare la virusul inexistent Covid
Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.