Petiție online închisă pentru „conținut neadecvat” completează tabloul neconstituțional al dezbaterii legii vaccinării obligatorii

În urmă cu două zile am semnat o petiție online împotriva impunerii obligativității vaccinării copiilor și chiar a adulților, în contextul în care legea vaccinării a fost reactivată se pare de către PSD pe fondul isteriei naționale legate de coronavirus și al dorinței partidului de stânga cu tendințe clare de autoeliminare din politică prin gesturi sinucigașe de a face pe plac autorilor planurilor mondialiste de vaccinare obligatorie, companiilor farmaceutice și celor manipulați de către media și neomarxiștii progresiști din societatea noastră, cu care PSD se presupune că ar trebui să fie în competiție politică.

La momentul la care eu am semnat petiția erau strânse în jur de 30.000 de semnături, lucru care m-a uimit, deoarece era o petiție nouă, pe care nu o cunoșteam. Ca atare, considerând că ar avea o șansă mai mare să influențeze dezbaterea publică a legii vaccinării, am recomandat-o pe siteul nostru.

Nu mică mi-a fost mirarea astăzi să constat că petiția a fost ștearsă, pe motiv că ar avea un „conținut neadecvat”. Nu știm cine a decis acest lucru, nici dacă și-a dat seama brusc de conținutul neadecvat, după zile multe în care petiția a fost găzduită pe acel site, unde a strâns numărul de semnături despre care am spus, nici dacă iluminarea a fost rodul propriei cugetări sau al unei sugestii din afară (din afara propriei minți).

Petiția s-a închis într-o zi în care aflăm de la unii participanți la marșul contra vaccinării că în comisia de sănătate a Parlamentului dezbaterea s-a făcut cu ușile închise, fără niciun fel de dezbatere publică, iar mâine urmează să se adopte „în regim de urgență”.

Despre ce s-a întâmplat în această comisie puteți afla mai multe aici pentru a vă face idee despre ce nivel de transparență și de constituționalitate a avut această dezbatere care ne hotărăște tuturor destinul.

Dacă în comisia de sănătate nu pare o mare surpriză că legea a trecut, din cauza presiunii sub care se adoptă probabil, sperăm că în comisia juridică oamenii de drept cu scaun la cap, care acum câțiva ani au respins un proiect similar pentru că încălca drepturi fundamentale precum dreptul la învățătură să constate că între timp dreptul la învățătură nu a fost scos din Constituție, și că acolo mai sunt încă și alte drepturi fundamentale pe care proiectul le încalcă, și să îl respingă fără niciun fel de considerare a isteriei coronavirusului, care nu are nicio legătură directă cu legea vaccinării obligatorii.

Chipurile pentru că România este zguduită de coronavirus. Care e urgența, de vreme ce vaccinul contra coronavirusului nici nu există?

Având în vedere faptul că în România nu există o epidemie de coronavirus, ci doar câteva cazuri care sunt perfect ținute sub control, că nu s-a decretat o stare de necesitate, care să permită autorităților să restrângă temporar drepturi și libertăți cetățenești, că chiar dacă s-ar decreta o stare de necesitate, restrângerea drepturilor cetățenești nu poate fi consfințită printr-o lege cu aplicare permanentă, deoarece Constituția permite restrângerea acelor drepturi doar temporar, pe durata crizei care a generat-o, îi întreb pe inițiatorii legii care se vrea votată de urgență:

1. care e urgența care să justifice adoptarea unei asemenea legi fără niciun fel de transparență democratică?

2. cum credeți că va trece de Curtea Constituțională o lege care restrânge permanent drepturi cetățenești cum ar fi dreptul părintelui de a-și crește copilul conform propriilor concepții și principii, dreptul la intimitatea vieții private și la a dispune de propriul trup în mod liber, cu anumite condiții, care în niciun caz nu se încadrează între cele invocate pentru această lege, dreptul la nediscriminare în societate, în acest caz pe criterii medicale, dreptul la acces liber la învățătură etc.?

Cui răspunde la întrebările de mai sus cu deja lozinca pe care a folosit-o până și Patriarhul României „e epidemie de coronavirus”, respectuos îi atrag atenția că în Codul Penal există infracțiunea de comunicare de informații false, care se pedepsește cu închisoarea de la unu la cinci ani.

Exagerarea prin diferite mijloace a proporțiilor noii contaminări cu acest virus poate pune siguranța națională în pericol pe mai multe niveluri, de la cel al slăbirii statului de drept, prin îngrădirea libertăților cetățenești cu ajutorul unor legi nedemocratice precum cea care vrea să introducă vaccinarea obligatorie, până la efecte economice grave.

Campania de promovare a vaccinării obligatorii s-a făcut într-o manieră cu totul netransparentă și nedemocratică, ceea ce asigură în sine caracterul neconstituțional al legii ce se dorește a fi adoptată zilele acestea.

Cei care luptă contra vaccinării au fost stigmatizați într-o manieră menită să le aducă grave prejudicii sociale, fiind transformați în paria, acuzați de la nivelul de prim-ministru (de către fostul prim-ministru Tudose) că sunt „criminali”.

Poziții contra vaccinare obligatorie au fost cenzurate, de la CNA, care a amendat un post de televiziune, la comisiile din Parlament, care nu au mai permis azi presei accesul defel, și până la închiderea de petiții publice, pe motiv că au „conținut neadecvat”, în condițiile în care pe astfel de siteuri se fac petiții pentru lucruri care te uluiesc, fără ca nimeni să fie deranjat de ele.

În tot acest timp, autoritățile medicale nu au răspuns convingător și științific la niciuna dintre obiecțiile legate de vaccinurile de pe piață, limitându-se să îi stigmatizeze pe doctorii din sistem care au avut curajul să ia atitudine și să încerce să impună prin lege ceea ce nu pot impune prin știință.

În perspectiva adoptării acestei legi în acest regim, nu lipsit de importanță fiind dezbaterea ei în prima săptămână din Postul Mare, când creștinii ortodocși sunt mai atenți la cele spirituale, iar nu la activitatea unui parlament care se chinuie din răsputeri să fie dizolvat, dar vrea sa ia cu el tot oprobriul realizării marilor sarcini ale noii ordini mondiale, se impune să ne facem câteva planuri realiste de contracarare a acestei posibile încălcări a drepturilor noastre:

1. Este clar că nu se poate conta pe o poziție populară masivă, deoarece propaganda media a speriat pe foarte mulți dintre cei care sunt împotriva vaccinării, chiar dacă în intimitatea propriului cămin numărul acestora este destul de mare.

2. În aceste condiții, trebuie făcută o încercare la Avocatul Poporului, căruia să i se ceară să intervină la CCR și să conteste legea, dacă ea va fi abuzivă.

3. În cazul în care Avocatul Poporului nu este interesat de acest demers sau CCR va ceda presiunii extraordinare și nu va da câștig de cauză celor ce își apără drepturile, se poate face o inițiativă legislativă cetățenească de abrogare a legii, cu 100.000 de semnături, cu câte 5000 de semnături din cel puțin 10 județe ale țării.

4. Reamintirea într-o manieră decentă și civilizată parlamentarilor că ne vom revedea de două ori la urne anul acesta și că cu toate mijloacele de influențare a votului s-ar putea ca voturile noastre să conteze mai mult decât își imaginează, iar de ele să depindă supraviețuirea lor politică sau revenirea în anonimat.

Un lucru trebuie să știe cei ce se pregătesc să desfacă șampania, bucuroși că și-au văzut visul cu ochii: în România suntem unii care nu vom renunța sub niciun chip la drepturile noastre și le vom apăra cu toate forțele, prin toate mijloacele legale pe care sistemul juridic românesc și cel european ni le mai pun încă la dispoziție.

 

image_pdfDescarcă în format PDF

Pe acest site se vor aproba doar comentariile care sunt relevante pentru tema propusă de către textul articolului și care nu încalcă legislația în vigoare cu privire la modul de exercitare a libertății de exprimare. Administrația siteului își rezervă dreptul de a selecta comentariile pe care le face publice.

1 comentariu la “Petiție online închisă pentru „conținut neadecvat” completează tabloul neconstituțional al dezbaterii legii vaccinării obligatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Închide)